26
Apr
12

VA: Return of the Creeps – The Singles, 1995 Creep Records

Αναμφισβήτητα η Creep Records ήταν μία από τις πρώτες και ίσως η σημαντικότερη δισκογραφική εταιρεία στο χώρο του ανεξάρτητου Ελληνικού Rock. Σε πέντε δημιουργικά χρόνια από το 1982 έως το 1987 κυκλοφόρησε το υλικό μερικών από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα στην κατηγορία του new wave-post punk. Μέσα από αρκετές δυσκολίες και ιδιοτροπίες της εποχής η Creep Records ανέδειξε τη σκοτεινή πλευρά του Ελληνικού ανεξάρτητου ροκ έτσι ώστε να δώσει και βήμα έκφρασης σε κάποιες μπάντες που σήμερα θεωρούνται πλέον “βασικές” από τους ανθρώπους που ακούν και ασχολούνται με το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ονόματα σαν τους The Reporters, Villa 21, South of No North, Yell-O-Yell, Cpt Nefos, Metro Decay και άλλα, σήμερα να αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της μοντέρνας ανεξάρτητης ροκ μουσικής στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Για εμάς εδώ στο 10.000 eyes blog, οι μουσικές αυτές ήταν και είναι η αφετηρία για ένα πανέμορφο μουσικό ταξίδι σε παγκόσμια κλίμακα και θέλουμε να ευχαριστήσουμε με την ευκαιρία όλους τους συντελεστές της Creep για την καταπληκτική μουσική που μας έδωσαν.
Όσον αφορά την συλλογή “Return of the Creeps, The Singles” που ανεβάζουμε σήμερα, αποτελεί την “κληρονομιά” των 7-ιντσων κυκλοφοριών της Creep. Συμμετέχει ολόκληρο το δυναμικό των συγκροτημάτων της εκτός από εκείνα τα οποία δεν κυκλοφόρησαν ποτέ 7″, όπως είναι οι South of No North, οι Rehearsed Dreams και οι Angelo & His Egos. Τέλος, να σημειώσουμε πως μέσα στο βιβλιαράκι του cd υπάρχει κείμενο του ιδρυτή, Μπάμπη Δαλίδη και πως η συλλογή αυτή αφιερώνεται στους πρόωρα χαμένους Φιλώτα Βασκαλή (Yell-O-Yell) και Κώστα Ποθουλάκη (Reporters, Villa 21). Καλή ακρόαση!!!

VA: Return of the Creeps, The Singles (Creep Records, 1995)
[file removed due to rights violation…]

01. Metro Decay – Κειμήλια (Treasures)
02. Clown – Clown
03. Yell-o-Yell – Immitation of the Real
04. Villa 21 – Move
05. Headleaders – Voices
06. The Reporters – I Wanna Know
07. Clown – Λευκά Κελλιά (White Cells)
08. Metro Decay – Σκιές (Shadows)
09. Yell-o-Yell- Crow’s Complaint
10. Villa 21 – My Last Chance
11. Art of Parties – Central Room
12. Headleaders – Her Ways Are Cold
13. The Reporters – Computer World
14. Art of Parties – Last Time
15. Headleaders – I’m Living Like A Fool
16. Villa 21 – I See No!
17. Yell-o-Yell – Shoot The Truth.

ENG: Undoubtedly, one of the first and perhaps the most important record label in the independent Greek Rock scene was Creep Records. Surviving five creative years from 1982 to 1987 Creep Records released the material of some of the most significant Greek new wave and post punk bands. Throughout the difficulties and the whims of an era, this particular label highlighted the dark side of the local independent scene by giving the initiation to some once insignificant but nowadays essential bands such as The Reporters, Villa 21, South of No North, Yell-O-Yell, Cpt Nefos, Metro Decay, etc. Today some of those bands are considered to be the cornerstones of the local as well as the European new wave/post punk scene. For us the people behind Ten Thousand Eyes Blog the music released through Creep Records was and still is the beginning of a great musical journey on a worldwide scale and we’d like to thank all the people who worked with Creep for this.
Now about today’s post, the compilation “Return of the Creeps – The Singles” is the “legacy” of all the 7inch releases, except for South of No North, Rehearsed Dreams and Angelo & His Egos. Those three bands never released a 7″ single. Let’s not forget to mention the introductory note by the founder of Creep Records Babis Dalidis in both Greek and English inside the cd booklet. Finally, this compilation is a tribute to Filotas Vaskalis (Yell-o-Yell) and Kostas Pothoulakis (The Reporters, Villa 21) who died at early age. Have a good listening to this one!!!
Advertisements

13 Responses to “VA: Return of the Creeps – The Singles, 1995 Creep Records”


 1. September 15, 2011 at 3:48 am

  Φίλε υπέροχό το ιστολόγιο σου περιέχει μπάντες και μουσικές ψαγμένες new wave και post punk που δυστυχώς δεν βρίσκονται εύκολα στο ίντερνετ απο την ανεξάρτητη σκηνή της Ελλάδος.Να σαι καλά και αν γουστάρεις ρίχνε κάνα σχόλιο στο ιστολόγιο μουJohn Doctor

 2. September 17, 2011 at 8:37 pm

  Να είσαι καλα JohnDoctor!!! Προσπαθουμε να ξεθάβουμε μουσικές από το παρελθόν της εφηβείας μας για να τα ανακαλύπτει η εφηβεία του μέλλοντος! Εννοείται πως υπάρχουν και κάποιοι που δεν είναι πλέον έφηβοι και νοσταλγούν αθεράπευτα. Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, θα σε επισκεφτούμε και θα αφήσουμε το κατιτίς μας.

 3. April 27, 2012 at 1:38 am

  θα το βρείτε εδώhttp://rapidshare.com/files/2374200/CREEP_RECORDS_-_RETURN_OF_THE_CREEPS.rar

 4. April 27, 2012 at 3:28 am

  Ένας δίσκος που χαίρεσαι να ακούς!Καλά που κυκλοφορούν τέτοια πράγματα και τα μαθαίνουμε κι εμείς οι πιο μικροί.

 5. April 27, 2012 at 5:53 pm

  Από κάποιο "καπρίτσιο" του blogger ή ίσως και από δικό μας λάθος αυτή η ανάρτηση "μεταπήδησε" από την αρχική της θέση (Σεπτέμβριος 2011) στα τέλη του Απριλίου 2012. Άγνωστο πως και γιατί. Υποθέτουμε πως θα είναι υπεύθυνος ο "δαιμων του blogo-γραφείου". Αφορμή ίσως είναι το ότι ειδοποιηθήκαμε από το mediafire πως ο σύνδεσμος για τη συλλογή "VA-Return of the Creeps" αφαιρέθηκε γιατί -δήθεν- καταπατήθηκαν τα δικαιώματα…μπλα…μπλα…μπλα…μπλα. Από όσο γνωρίζουμε η Creep δεν υφίσταται πλέον. Αυτή η συλλογή κυκλοφόρησε και με την συμβολή της πολυεθνικής F.M. (πάλαι ποτέ Famous Music). Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για τους πραγματικούς λόγους. Πάντως εάν ένα από τα συγκροτήματα ήθελε να αφαιρέσουμε το link, θα το κάναμε από σεβασμό και μόνο.Πάντως, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον φίλο Δ. Κωλέτση που μας παρείχε το νέο link. Με κάποιον τρόπο πρέπει να αντιστεκόμαστε στις ανοησίες των πολυεθνικών. Άλλωστε και η συγκεκριμένη κυκλοφορία είναι "out of print" και αυτός είναι ο λόγος που την αναρτήσαμε. Δεν υπάρχει περίπτωση σε αυτό τον ιστοχώρο να αναρτηθεί link για άλμπουμ που κυκλοφόρησε πρόσφατα, είτε ακόμη κυκλοφορεί. Το γεγονός πως κάτι μπορεί να βρίσκεται ακόμη στις "ντάνες" με τα μεταχειρισμένα δεν σημαίνει πως στην πραγματικότητα κυκλοφορεί!!

 6. April 27, 2012 at 6:11 pm

  –>Kit Kat: Αυτός είναι και ο κύριος σκοπός του blog. Να θυμίσουμε ξανά στον Κόσμο τις μουσικές που αγαπήσαμε και αγαπάμε, αλλά και να μπολιάσουμε και τους νεότερους με αυτή την αγάπη και τη νοσταλγία.Χαίρομαι που σε βλέπω ξανά από εδώ και που μας τιμάς με τα σχόλια σου. Να είσαι καλά.-The Psychopomp

 7. April 30, 2012 at 4:53 pm

  Ανεκτίμητο κομμάτι της ιστορίας του ήχου της δεκαετίας του '80 και της creep, πραγματικό απόκτημα…Πρόσφατα έφτιαξα ένα lossless rip του cd, και για όποιον ενδιαφέρεται, τα links είναι εδώ;Part IPart IIPart IIIΕπίσης, έβαλα στον λογαριασμό μου το παραπάνω link, για να υπάρχει.

 8. April 30, 2012 at 9:44 pm

  Καλέ μας 'Θείε', σε ευχαριστούμε για αυτή την προσφορά. Ήταν τόσο αναπάντεχη. Και lossless μάλιστα!!! Είμαστε υποχρεωμένοι φίλε γι αυτήν την χειρονομία. Όπως αναφέρεις, αυτή η συλλογή με τα 7-ιντσα της Creep, είναι ανεκτίμητο κομμάτι της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής.-The Psychopomp

 9. May 1, 2012 at 5:52 pm

  Τελικά αυτό το καπρίτσιο του blogger είχε ανεκτίμητη αξία. Όσο υπάρχουν ψυχοπομποί και Θείοι (συνδυασμός που σκοτώνει) τόσο η λήθη θ' απομακρύνεται. Λειτουργεί σαν φάρμακο κατά της άνοιας, σαν νοοτρόπ ένα πράγμα, μόνο που αυτό είναι σημαντικότερο. Ξανά ΜΠΡΑΒΟ!

 10. May 1, 2012 at 10:12 pm

  Σε ευχαριστώ πολύ fool για το εύστοχο σχόλιο. Η λήθη ισοδυναμεί με θάνατο (της ψυχής), οπότε κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης της είναι ένα 'χαπάκι' νοοτρόπ.-The Psychopomp

 11. May 2, 2012 at 5:46 pm

  Hello there!!Let me add a new link, similar to the original post. It's on a multiupload site. Enjoy!!!You must use a password too: "Creeps"http://www.mirrorcreator.com/files/1UJH754G/Perhaps_An_Immitation_of_the_Real.rar_linksBy the way thank you for the wonderful music…BrotherFear, Italy

 12. May 13, 2012 at 1:50 pm

  'BrotherFear' thanks for the extra link. Keep following us

 13. May 19, 2012 at 12:45 am

  Αυτό με τα δικαιώματα… έλεος ρε παιδί μου!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


Counting Friends

 • 10,799 hits

TIMETABLE

April 2012
S M T W T F S
« Mar   May »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

TAGS

Blogs I Follow

Advertisements

as the fool told the thief

A topnotch WordPress.com site

Social Subproducts

A topnotch WordPress.com site

no longer forgotten music

A topnotch WordPress.com site

© Doctor Beli & Mistress Hyde

A topnotch WordPress.com site

LA FOLIE DU JOUR

A topnotch WordPress.com site

INFOWAR

Aris Chatzistefanou

We Love Punk

A topnotch WordPress.com site

OUT OF THE ...IGLOO!!

A topnotch WordPress.com site

A Viable Commercial

A topnotch WordPress.com site

fearcondition

A topnotch WordPress.com site

Crispy Nuggets

A topnotch WordPress.com site

Εδώ δεν υπάρχει άσυλο

A topnotch WordPress.com site

the eternal heat

A topnotch WordPress.com site

the postpunk 80s underground

A topnotch WordPress.com site

the COLDTEARS

A topnotch WordPress.com site

The Prostitution Times...

A topnotch WordPress.com site

ABERRANT ADHERENTS

A topnotch WordPress.com site

Kentucky Fried Wave

A topnotch WordPress.com site

Phoenix Hairpins

A topnotch WordPress.com site

%d bloggers like this: